романтично фентъзи

Когато става дума за фентъзи, мъжете държат на действието и добрите битки, а жените търсят поне един романтичен момент. Сигурна съм, че има изключения и за двата пола, но филмите от този списък са едни от най-любимите ни вкъщи. Ние, фентъзи фенове от женски и мъжки пол твърдо заставаме зад достойнствата им. Ако сте ги пропуснали или търсите какво да гледате заедно с половинката, пуснете си:

The Crow” или „Гарванът“

Абсолютният фаворит вкъщи. Готически мрачен, убийствено романтичен, пропит с усещане за съдбовност. Макар да е създаден в далечната 1994-та, „Гарванът“ не е ретро, а класика. Култовите реплики „Не може да вали вечно“, „Вярвай в ангели“ и „Истинската любов е вечна“ го поставят завинаги начело на нашата семейна класация за романтични фентъзи филми.

Underworld” или „Подземен свят“, първите четири филма

Любовта на Селин и Майкъл. В ролите Кейт Бекинсдейл и Скот Спийдман – помитащо сексапилни като вампир и върколак-вампир. Силни, млади, безмилостни и сражаващи се за любовта, която внезапно пламва помежду им. Реалността във филма е отново готическа. Ако имате време, може да изгледате всичките пет части. Едва в последната романтиката е заменена с майчино чувство.

Red Riding Hood” или „Червената шапчица“

Вълшебна, тайнствена любовна история в едно далечно селце, тероризирано от върколак. Визията на филма е приказна, музиката – магнетична, костюмите и сценографията са на най-високо ниво. Напрежението те държи до последната сцена – не отгатваш кой е злия герой и постоянно мениш мнението си.

The Mortal Instruments: City Of Bones” или „Реликвите на смъртните: Град от кости“ 

Май единствената екранизация от многото нашумели фентъзи романи, която е прилично направена. Жалко, че след филма решиха да екранизират поредицата за телевизия и направиха сериал, който не издържам повече от пет минути. За филма обаче мога да пиша само добро. Ако книгата ви е попадала, знаете че идеята е удачна – ловци на сенки, нашарени с руни-татуировки, които им дават допълнителни сили, пазят света ни от демони. На фона на обречената им „умираме млади“ реалност се срещат красивият и дързък Джейс и червенокосата Клеъри, които се влюбват пламенно един в друг. Върколаци, магове, ангели, демони, вампири, миналото им и твърдението, че двамата са брат и сестра допълнително заплитат сюжета.

„Meet Joe Black“ или „Да срещнеш Джо Блек“

Брад Пит е в главната роля – знам, че за повечето зрители ще е достатъчно. Брад Пит е Джо Блек. Джо Блек е смъртта, която се се вселява в човешко тяло и се влюбва в човешко момиче. Историята те кара едновременно да симпатизираш на смъртта и да се страхуваш от нея. Ако гледаш филма за първи път, трудно ще отгатнеш каква е развръзката. Тук няма битки, но липсата им не пречи филмът да се харесва и на двата пола:)

Е, това са най-любимите ни пет (плюс три) романтични фентъзи филма. Бих могла да изброя още няколко, но те не съвсем са на нивото на тези, а аз не искам да подвеждам никого. Приятно (и романтично) гледане, фентъзи фенове!

ТЕСТ: ИСТИНСКИ ЧОВЕК ЛИ СИ?