Намерих сайт с доста съвети за писането. Някой добър човек ги е издирил, превел и публикувал. Идете, за да видите: http://razkazitenafilip1.blogspot.com/
Избрах си няколкото, които най ми допаднаха. Цитирам:

Избягвайте подробните описания на героите, както го е правил Стайнбек. Как изглежда момичето в “Хълмове като бели слонове” на Хемингуей? “Тя свали шапката си и я сложи на масата” е единственото описание на герой в цялата история.

Старайте се да изхвърляте частите, които читателите имат склонност да прескачат. Помислете какво пропускате, когато четете роман: дълги абзаци, в които има твърде много думи.

Вярвайте в себе си, но се вслушвайте в другите (или поне в някои от тях). Като начинаещ писател, трябваше да се науча да вярвам на собствените си инстинкти, но същевременно да взимам под внимание доверени читатели, за нещата, които ми подаваха невидяни истини. Научих се как да се откъсвам от работата си, за да чувам действително това, което ми казват, в съветите и критиките, да погледна работата си през техните очи. Не е лесно, но с течение на времето се научих да задържам истинските си импулси в книгите си, но и да преразглеждам частите, които наистина не бяха добри. Постепенно станах безцеремонна в това, да режа творбите си.

Учете се от киното. Бъдете икономични в описанията си. Измъкнете съществените детайли от цялото.

За увереността: Не можете да продадете следващата си книга, като омаловажавате предишната. Гордейте се с това, което сте постигнали.

Ако искате да знаете кой е дал тези чудесни съвети, посетете http://razkazitenafilip1.blogspot.com/
 
http://evelinara.com/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7-%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B2-%D0%B5%D0%B6%D0%B5/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *