детски романи с феи

Тук започвам моя списък с любими книжки, в които има герои-феи. Те са ми любими още откакто бях второкласничка и прочетох за първи път „Питър Пан“. Ако и вие обичате феи, и търсите книжки с тях, ето го вълшебния ми списък. Ако пък знаете за повест с феи, за която не съм споменала, ще се радвам да споделите!

Книжките не са в класация, а са изредени по ред на прочитане.

„ПИТЪР ПАН“ на Джеймс Матю Бари

детски романи с феи

Едно момче, което умее да лети и живее в Небивала земя, благодарение на малка фея, наречена Менче. То е дръзко, весело и малко безсърдечно. Като всички деца.

„СТРАНАТА НА ХИЛЯДИТЕ ЖЕЛАНИЯ“ от Андре Мороа

детски романи с феи

Дълго се опитвах да си припомня заглавието на този детски роман, който бях чела преди много години. Накрая го открих и с дъщеря ми го прочетохме заедно. Разказва се за момиче в началното училище, което попада в Страната на хилядите желания. Там децата си имат крилца и вълшебни пръчици, и трябва да правят само каквото си искат.

„ВАНИЛИЯ“ от Катя Антонова

детски романи с феи

Приятно ми е, че любимата история за феи на дъщеря ми е написана от българка. Преди време моя колежка ми хвалеше книгите, но аз не повярвах напълно на думите ѝ. Мислех си, че зависи от предпочитанията на детето. После купихме първата книга за проба и дъщеря ми я прочете на един дъх. Отидохме бързо за втората. Наскоро прочете третата – бавно, защото остава само още една, четвърта книга за феята Ванилия, която живеела в захарница и се сприятелила с момче на име Филип. Онова, което не ми харесва чак толкова е, че звателната форма при имената липсва напълно. Само това:)

–––

Дъщеря ми, а и аз самата не одобряваме завършеците на „ПИТЪР ПАН“ и „СТРАНАТА НА ХИЛЯДИТЕ ЖЕЛАНИЯ“, защото са ни малко тъжни. Елора си измисли нов край за всяка от тях. Все-още не знам как завършва последната част на книгите за Ванилия, но при първите три завършекът беше вълнуващ. Надяваме се на пета част.

Приятно четене!

Евел Инара

ВИЖТЕ СЪЩО:

ЛЮБИМИ ЛЮБОВНИ ИСТОРИИ ОТ РОМАНИТЕ В ЖАНР ФАНТАСТИКА
ЗАГАДКИ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ