къщите на феите

Втората поред къщичка на феите се намира на Витоша, в местността Копитото. Срещу Телевизионната кула има беседка, а покрай беседката минава пътека, която върви над асфалтовия път. Пътеката е маркирана с три хоризонтални жълти линии.

Тази къщичка особено красиво се вписа в местността – зелената вратичка, зеленият мъх по дърветата и зелените им корони създават особено приказна атмосфера.

КЪЩИТЕ НА ФЕИТЕ е проект, който стартирах с цел да популяризирам „Otium“, разбира се. Макар феите да не са част от българския фолклор, феновете на фентъзито, децата и възрастните, които обичат приказки, със сигурност ще ги оценят. Планирам да има такива къщички на много места в България.

П.П.

Година по-късно Боряна Стефанова се свърза с мен, за да помоли за по-точни обяснения как да стигне до къщичката. Много съм щастлива, че тази къщичка все-още е на мястото си, макар и позагубила цветовете си. Ето обясненията за местоположението й и снимката, която ми изпрати Боряна Стефанова:

Срещу Кулата през шосето има нещо като височина с беседка, до която се стига по стълби. Като стигнете беседката, подминавате я и тръгвате по пътечката. Кулата остава зад гърба ви, а пътечката е само една. Къщичката се пада сред дърветата отляво, но уви, не помня колко трябва да вървите по пътечката, преди да се отклоните. Може би към 500 метра. Покрай дървото с къщичката минава горска пътека, а наблизо в стръмнината се вие шосето.

 

 

 

 

 

Още КЪЩИ НА ФЕИТЕ тук

КЪЩИТЕ НА ФЕИТЕ

КЪЩИТЕ НА ФЕИТЕ

КЪЩИТЕ НА ФЕИТЕ

КЪЩИТЕ НА ФЕИТЕ в село Церово