“Мили бате! Писма на един дакел“ зачетохме семейно в една солна стая и така я открихме. После се оказа, че авторката Станка Пенчева е леля на моя приятелка от детството ми и тя си е играла с този същия дакел. Толкова сладко!

Дъщеря ми беше на шест, когато попаднахме на книжката. Първо прочетохме две-три глави при посещенията си в солната стая, а след това си я купихме, за да си я четем винаги, когато ни се прииска. “Мили бате! Писма на един дакел“ е написана чудесно и има много красиви илюстрации.

ЗА КАКВО СЕ РАЗКАЗВА:

Историята някак ми напомни на „Патиланско царство“, може би защото действието се развива на село, а герой е един градски персонаж, макар и дакелче. От гледната точка на кученцето проследяваме живота му с неговата стопанка през лятото в едно българско селце. С намигане и любов научаваме повече на селското ежедневие. Приключенията са весели, разделени на кратки глави, които можете да четете удобно на части.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ВЪЗРАСТ:

Главните герои-животни са любими на всички по-малки деца. “Мили бате! Писма на един дакел“ ще бъде еднакво увлекателна и за момченцата, и за момиченцата. Ще се хареса и на по-големите. На мен също ми беше много приятно да чета тази книжка, нищо че съм отдавна пораснала.

Шрифтът на това издание е едър, има картинки на всяка страница, така че книжката е подходяща както за четене на по-малки деца, така и за самостоятелно четене на деца в началните класове.

Една наистина чудесна, българка книжка!

Евел Инара

ВИЖТЕ ОЩЕ:

приказка за пчелите
КАК ДА НАУЧИМ ДЕТЕТО ДА ЧЕТЕ