Истински човек ли си?

Чувам тази фраза отвсякъде и тя стана една от малкото реплики, които могат да разколебаят равновесието ми. Умът ми се гмурка в най-дълбоките размисли по темата кое е истинско и кое не е. Понеже мен никога никой не е определял като „истински човек“, подходих практично и направих тест. Ако и вие се колебаете или дори терзаете, ето четири бързи въпроса и пет истински отговора на този вечен въпрос:)

 1. Когато случайно се погледнете в огледалото, вие:

  А: Възкликвате „Здравей, красавице/красавецо!“. Имате нужда от чести проверки дали красотата ви още си е на мястото.

  Б: Стряскате се и почти винаги чупите огледалото с внезапен рефлекс на самозащита. Ако искате да се погледнете, го правите плавно и осъзнато.

  В: Не разбирам въпроса. Трябва ли да имам отражение?

  Г: Учудвам се и оставам загледан. Там отзад, зад отражението ми има цял друг свят. Аз самият съм цяла вселена!

 2. Когато попаднете сам в непозната компания, вие:

  А: Хората ме поглеждат, а аз им се усмихвам. Хората обичат да гледат към мен, а аз обичам да бъда гледан.

  Б: Заемам място по-далеч от останалите и с лице към изхода. Тихо ръмжа.

  В: Долепям гръб до най-близката стена и се сливам с нея. Няма смисъл да се хабя с поздравяване.

  Г: Всички, освен мен пищят. И бягат.

 3. Вашето лично превозно средство е:

  А: Най-често колата на приятел. Возя се само отпред и винаги се намира кой да ме закара.

  Б. Конят ми. Огнедишащият ми дракон. Също притежавам и катамаран.

  В: Аз не излизам толкова често, че да притежавам превозно средство. И без това никой за нищо не ми иска билет.

  Г. Метла, но често практикувам и пътуване извън тялото.

 4. Домът ви, освен от вас, е обитаван и от:

  А: Дрехите Ми, Храната Ми, Козметиката Ми. И мама.

  Б: Моето племе.

  В: Сенките. Котките.

  Г: Не знам. Не съм ги виждал отдавна.

ПОВЕЧЕ ОТГОВОРИ А

Вие сте съвсем истински човек, най-вероятно доста под или най-много около трийсетте. Имали сте късмета да се родите с приятна външност и да получите някой и друг урок по обноски. Има огромен шанс един ден някой да ви определи като истински човек. Всъщност, правото ви да се наричате истински човек е рождено, макар че можете да го използвате и като оправдание понякога.

ПОВЕЧЕ ОТГОВОРИ Б

Вие сте истински човек, ала от отминало време. Тогава, за да остане човекът истински, а не само история, се е налагало да раздава сурова справедливост и истински тупаници. При вас всичко е истинско, откровено и малко сурово, но не очаквайте някой да ви го признае, освен с разтреперан глас и в опит да ви омилостиви.

ПОВЕЧЕ ОТГОВОРИ В

Не вярвате, че сте истински човек. Хората все ви блъскат и почти минават през вас. Гледат през вас. Говорят за вас, сякаш не ви забелязват. Имате удостоверение за раждане, сметки на ваше име, дори някаква собственост и някакви задължения, но освен в рамките на това, никой не ви търси за нищо. Животът тече покрай вас, но това май ви харесва. Един съвет – не опитвайте да станете по-истински, отколкото се усещате, само за да угодите на стереотипите.

ПОВЕЧЕ ОТГОВОРИ Г

Изобщо не сте човек, но пък сте истински. Вие сте изтъкан от истински мечти и налудничави, според останалите, идеи. Те понякога истински не ви разбират, друг път истински ви мразят, а и често ви завиждат истински. За духа. Това тяло, за което често забравяте, е само временно обитание на вечната ви душа. Все-пак, не пропускайте факта, че хората виждат първо него. И да, има шанс да забележат истинската ви същност, но само ако не избягат с писъци още при първата среща.

ПОЧТИ ЕДНАКЪВ БРОЙ ОТГОВОРИ А, Б, В, Г

Нямате отличителен стил на поведение, не реагирате по един и същ начин, мнението ви постоянно се мени. Честито, вие сте най-истински, съвсем истински човек. Поне в момента, в който правихте теста.

Весел ден от мен: Евел Инара